En konfirmand anmelder

Konfirmandbogen

ANMELDELSE: Konfirmand Lasse Andersen fra Vanløse har læst Konfirmandbogen og skriver her, hvad han synes om den

Da min præst spurgte, om jeg havde lyst til at anmelde Konfirmandbogen af Thomas Teglgaard, tænkte jeg ”Åh, nej”… Blandt andet fordi den ikke ser specielt festlig ud. Men jeg sagde nu alligevel ja, og det er jeg glad for.
Fin stil
Jeg synes, det er en meget god bog, som giver god indlevelse i kristendommen, og i fin stil forklarer dåben og konfirmationen. Den er også skrevet i et nyt og let forståeligt sprog. hvilket gør den lettere og sjovere at læse. Der bliver også givet gode forklaringer til nogle af de lidt sværere ord. Det hjælper til bedre at forstå, hvad der bliver skrevet.
Lad jer ikke narre
Bogen henvender sig til konfirmander, men kan sagtens læses af andre for at få mere at vide om kristendommen. Bogen ser som sagt ikke specielt sjov ud… men lad jer ikke narre. Det er nemlig en ret sjov bog, samtidig med at den lærer dig noget. Jeg morede mig for eksempel over dette her om Guds magt: ”Han er nemlig ikke som os mennesker. Hans ord står ved magt, og intet i hele verden kan rokke det så meget som et flækket myrehår (okay, jeg ved ikke, om myrer har hår, men hvis de har, må de være meget små, men end ikke så lidt kan Guds ord rokkes)”, eller ”Ja, hvem er djævelen (med lille d, han fortjener ikke et stort)?”.

Der er mange flere eksempler på, at bogen er sjov, men dem synes jeg, I selv skal finde.
Nyttig
Bogen giver mange nyttige informationer om konfirmation, blandt andet en mere dybdegående forklaring om konfirmationen, og hvordan konfirmationen hænger sammen med dåben. Bogen forklarer tingene på en måde, så de bliver lettere at forstå. Jeg synes fx ret godt om hans forklaring af ordet sakramente.
Køb den før din nabo
Alt i alt en rigtig sjov og lærerig bog, som jeg er ret sikker på de fleste konfirmander – men også andre – vil blive glade for. Så skynd dig ned i den nærmeste boghandel, og køb den før din nabo.
Den er faktisk så billig, at du kan bruge den i stedet for et kort til en konfirmation. Eller også kan du bare købe den til dig selv.


Konfirmand Lasse Andersen, Vanløse

Kirken i København anmelder Konfirmandbogen


Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>