Spørgsmål

Læs Matthæusevangeliet 1,18-23. Bemærk navnene: Jesus, “for han skal frelse sit folk fra deres synder” – og Immanuel, “Gud med os”. Hvad fortæller det os om Gud og hans beslutning om at lade Jesus føde som menneske? Hvad var formålet?

Læs Matthæus 3,13-17, hvor Jesus døbes af Johannes. Hvad tænker du om den røst, der lyder fra himlen?

Gud elsker sin søn; han er stolt af ham, glæder sig over ham – han har, læste vi lige før, fundet velbehag i ham. Læs Paulus’ brev til Kolossenserne 1, 12-20. Prøv at sætte ord på, hvad du ved om Jesus. Det er noget med, at han, som er forud for alle ting, og som alting er blevet skabt ved og skabt til, han fødes som menneske og skaber fred mellem Skaber og skabning. Men prøv at sætte ord på, dine egne ord, og svar på dette: Hvem er Jesus?

Ét er, hvem Jesus er, sådan som de bibelske skrifter viser os det (nemlig at han er summen af det hele, så vi ved tro på ham har fred med Gud) – men hvad betyder han for dig?

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>